Dorpsauto Ingen

Nieuw vanaf september 2019! Winkelen met de dorpsauto Ingen

In samenwerking met het dorpshuis ‘In de Gaard’ Ingen wil Welzijn Rivierstroom de dorpsauto inzetten voor het doen van boodschappen.

Elke woensdagmorgen van 9.30-12.00 uur rijdt de dorpsauto naar het winkelcentrum Midden-Betuwe in Lienden. Het gaat om een proef in de maanden september en oktober.

De dorpsauto haalt u op en brengt u ook weer thuis met al uw boodschappen.
De rit heen en terug kost u € 2,00.

Aanmelden kunt u bij het dorpshuis Ingen of u belt naar Roel Beekhoff: 06 2880 7274 of Bert van Rotterdam: 06 3425 1069

Flyer downloaden

Inwoners van Ingen krijgen een Dorpsauto

In de gemeente Buren, in Ingen start per 10 april de proef met de Dorpsauto Ingen.   Een gezinsauto is dan als deelauto voor inwoners beschikbaar. De Dorpsauto komt er door de inzet van vrijwilligers en Dorpshuis In de Gaard en met steun van Provincie Gelderland.

Project Dorpsauto

Per 10 april beschikt Ingen over een deelauto om bewoners een extra vervoersmogelijkheid te bieden. De auto is per uur te gebruiken. Het project is voorbereid met de gemeente, vrijwilligers, signaleringsgroep Ingen Leeft en Dorpshuis In de Gaard. De initiatiefnemers hebben speciaal gelet op de vraag vanuit inwoners. Die hadden in 2018 al aangegeven een multifunctionele gezinsauto te willen. Het wordt een Hybride Toyota Auris.

De algemene voorwaarden vindt je hier.
Aanmelden kan via het contactformulier.
Reserveren kan via deze link.

Tarief en mogelijkheden

Gemak staat voorop! Mensen met een rijbewijs kunnen de auto individueel gebruiken. Dit kan al per uur. De kosten voor de Dorpsauto zijn normaal € 4,50 per uur, met een maximum van € 45, – per dag. Daar bovenop komt nog € 0,25 per km. Als introductie geldt tot 1 juli 2019 een uurtarief van € 2,50 en € 0,20 per km. Dat is inclusief brandstofkosten. De Toyota Auris is een automaat en ook hybride, dus erg zuinig. Registratie voor deelname aan de Dorpsauto is gratis en kan ook per email bij ingen@mijndorpsauto.nl. Het reserveren van de auto gebeurt in een online agenda of per telefoon. Tanken is met een tankpas. Een beheerder zorgt ervoor dat de auto netjes blijft.

Samen met partners zal de auto met chauffeur ook ingezet worden om op regelmatige basis met ouderen te gaan winkelen in Tiel of Rhenen of om een uitje te maken. Dat kan een mooi museum zijn op de Veluwe of naar de tuinen van Appeltern. Door het delen van de kosten is het betaalbaar voor ieder. Flexibiliteit is een groot voordeel. De gemeente Buren werkt aan verschillende alternatieven voor haalbaar en betaalbaar vervoer. Naast het Automobiel is er nu ook Dorpsauto Ingen. Verder kunnen inwoners gebruik maken van regiotaxi Versis, Valys of de buurtbus van Arriva. De inwoner kiest wat het beste bij hem past.

Voor meer informatie of contact e-mail ingen@mijndorpsauto.nl of bel met de organisatie achter de Dorpsauto de heer J.G. Theunissen op 06-54694937

Privacy Verklaring MijnDorpsauto.nl