Dorpsauto Maasbommel

Inwoners van Maasbommel krijgen nu ook een Dorpsauto net als in Appeltern.

De start van de deelauto in Maasbommel is op 11 mei om 16.00u bij het nieuwe dorpshuis Het Hanzehuys.

In de gemeente West Maas en Waal, in Maasbommel start 11 mei de uitbreiding van het aanbod van dorpsauto’s ofwel deelauto’s. Naast de huidige deelauto in Appeltern komt er dan ook een deelauto in Maasbommel. Deze deelauto’s zijn als dorpsauto’s beschikbaar voor alle bewoners in beide kernen. De Dorpsauto komt er door de inzet van vrijwilligers van de beide Dorpsplatforms.

Zie ook de website van de gemeente West Maas en Waal voor alle vervoersmogelijkheden in de gemeente.

Aanmelden kan via deze link.
Na aanmelding kunt u ook gebruik maken van de dorpsauto in Appeltern.
Reserveren kan via deze link.

Dorpsauto nu ook in Maasbommel

Naast Appeltern, beschikt per 11 mei ook Maasbommel over een dorpsauto om bewoners een extra vervoersmogelijkheid te bieden. De auto is per uur te gebruiken. Het project is voorbereid met de gemeente en vrijwilligers van het Dorpsplatform Maasbommel. De initiatiefnemers hebben speciaal gelet op de vraag vanuit inwoners. Die hadden aangegeven een praktische en multifunctionele gezinsauto te willen waar ook een rollator in kan. In Appeltern is er al de Hybride Toyota Auris. Per 11 mei komt  in Maasbommel een Toyota Aygo.

Tarief en mogelijkheden

Gemak staat voorop! Mensen met een rijbewijs kunnen de auto individueel gebruiken. Dit kan al per uur. De Dorpsauto kost € 3,75 per uur, met een maximum van € 37,50 per dag. Daar bovenop komt nog € 0,20 per km. Dat is inclusief brandstofkosten. De Toyota Auris is een automaat en ook hybride, dus erg zuinig. De Totota Aygo is een brandstofauto. Beiden zijn hetzelfde geprijsd! Registratie , met rijbewijs, voor deelname aan de Dorpsauto is gratis en kan online via deze link en per email via appeltern@mijndorpsauto.nl of maasbommel@mijndorpsauto.nl. Het reserveren van de auto gebeurt in een online agenda of per telefoon. Tanken kan met de  bijbehorende tankpas. Een beheerder zorgt ervoor dat de auto netjes blijft.

De gemeente West Maas en Waal werkt aan verschillende alternatieven voor haalbaar en betaalbaar vervoer. Naast de Dorpsauto’s is er ook een chauffeursproject Automobiel. Verder kunnen inwoners gebruik maken van regiotaxi Versis of de Belbus van Arriva. De inwoner kiest wat het beste bij hem past.

Voor meer informatie of contact stuur een e-mail aan info@mijndorpsauto.nl of bel met de organisatie achter de Dorpsauto de heer J.G. ( Jan ) Theunissen, 06-54694937

Privacy Verklaring MijnDorpsauto.nl